Mooie gesprekken en inspiratie op afscheidssymposium ‘Een blik op de toekomst’

Op 25 september 2019 namen we met het symposium ‘Een blik op de toekomst’ afscheid van Peter de Vreede, sinds 2001 directeur van CMO Flevoland. Tijdens dit symposium in het provinciehuis Flevoland blikten we vooruit naar de toekomst.

Lucien Engelen – expert op het gebied van Health & Innovatie
“You can’t beat it, so join it.”
Exemplarisch voor hoe de stand van de ontwikkelingen op het snijvlak van gezondheid en (digitale) innovatie staat. We leven middenin de digitale revolutie en de veranderingen gaan razendsnel. Het is geen kwestie meer van of en hoe, maar van tijd. Inmiddels hebben de eerste digitale grootmachten zich aangediend en ook in deze markt zullen zij naar verwachting zorgen voor een omslag.

 

Rachelle van der Linden – oprichter van nieuwe, klantgericht game changers in bestaande markten
“Structuren openbreken en vernieuwen”
Waar veel gevestigde bedrijven worstelen met aanpassen en vaak achter de feiten aanlopen weet Rachelle de vinger op de zere plek te leggen. Ze helpt bedrijven zichzelf te heruitvinden. Of als nieuwkomer de spelregels opnieuw te bepalen door het net even anders te doen, en daarmee zeer succesvol te zijn. Zo richtte ze onder meer Energie Direct op, NL Ziet als VOD-platform van de grote omroepen, en misschien wel haar grootste succes; het oprichten van KNAB, een nieuwe bank.

 

Dialoogtafels
“Mooie gesprekken rond thema’s binnen sociaal domein”
Er werden rondom uiteenlopende thema’s verschillende dialoogtafels georganiseerd. Dit waren ‘Democratisch Burgerschap’, ‘Invloed van cliënten’, ‘De kunst van duurzame inzetbaarheid’, ‘Positieve Gezondheid’ en ‘Kleur Bekennen, Zorg dat je lef toont’, ‘Hoe gaan we om met dubbele vergrijzing?’, ‘Tegen de wind in en toch vooruitkomen’, ‘De oudste jongste provincie’, ‘Met uitsterven bedreigd: Paarse krokodil’ en ‘Hordenlopend Flevoland’. Tijdens de dialoogtafels werden contacten gelegd en lijntjes uitgezet naar de toekomst. Bezoekers die elkaar beter willen leren kennen of hun gesprek wilden voortzetten, kregen een koffiebon mee. Om samen een kop koffie te gaan drinken om zo de dialoog voort te zetten. De ultieme verbinder dus.

 

Jop Fackeldey – gedeputeerde voor de PvdA in Flevoland
Gedeputeerde Jop Fackeldeiy vertelde over de belangrijke rol die CMO Flevoland speelt in de provincie op sociaal en maatschappelijk terrein. Het is inmiddels een begrip geworden en de rol van Peter als directeur en gezicht van de organisatie is een grote geweest. Jop had een goed verhaal met nog een zeer bijzonder afscheidscadeau voor directeur Peter de Vreede, de Kiekendief. Dit is een belangrijke Flevolandse onderscheiding voor mensen die veel betekend hebben voor de samenleving van de provincie Flevoland en waar de provincie als organisatie veel mee te maken heeft gehad.

Peter de Vreede – scheidend directeur van CMO Flevoland
Uiteraard blikte ook Peter de Vreede terug op zijn periode als directeur bij CMO Flevoland. En gaf ook zijn blik op de toekomst. Hij is trots op wat hij, samen met zijn collega’s en samenwerkingspartners, heeft bereikt. Maar ziet ook dat er nog wat nodig is om de zo gewenste krachtige samenleving te realiseren. Hij heeft er alle vertrouwen in dat dit goed komt. Hij laat de organisatie met een gerust hart over aan de nieuwe directeur Eefke Meijerink.

 

 

 

 

 

Bekijk hier de sfeerimpressie van het symposium