Achter de schermen bij het belteam van CMO Flevoland-Zowelwerk

Enorme betrokkenheid en gedrevenheid bij (oud) zorgpersoneel

Via Extrahandenvoordezorg.nl melden (oud-)zorgmedewerkers zich aan om te helpen in de zorg tijdens de coronacrisis. Bij CMO Flevoland-Zowelwerk is een belteam de afgelopen weken volop bezig geweest om deze kandidaten te koppelen aan organisaties die extra zorgpersoneel nodig hebben.

Meteen aan de slag

Coördinators ‘Vraag’ en ‘Aanbod’ Gerlinde Venema en Annick van der Hoeven kijken terug op de afgelopen periode. “We hebben met het hele team meteen alles op alles gezet om dit proces op poten te zetten. Iedereen wilde de schouders er onder zetten, ook buiten kantoortijden en in het weekend. ” vertelt Annick.  “Ook de samenwerking binnen het landelijke netwerk was goed. We hebben zo, samen met de andere RegioPlus-regio’s, een soepel lopend proces opgezet. Alles om zo snel mogelijk de organisaties te ondersteunen.”

Hart op de goede plaats

“Het was even omschakelen om direct te gaan bellen.” vertelt Greet Kamminga, die normaal gesproken actief is als adviseur binnen het team ‘Versterken inwoners’. “Maar ook heel bijzonder. Mensen zijn dankbaar als ik ze bel en vragen meteen wanneer ze kunnen beginnen. Ze staan echt te springen om aan het werk te gaan. Ze hebben het hart op de goede plaats. Ik heb ook veel verschillende mensen gesproken. Veel gepensioneerden en zelfstandigen die nu geen werk hebben, maar bijvoorbeeld ook een vluchteling die zei: ‘Ik wil wat terug doen voor Nederland’.” vervolgt Greet.

Betrokkenheid

Een zorghart blijft altijd kloppen, zo ziet ook Inge Fackeldey, die pas sinds kort aan de slag is bij CMO Flevoland-Zowelwerk: “Het is heel druk, maar ook heel mooi. Er is veel betrokkenheid en gedrevenheid bij de mensen. Zo sprak ik een vrouw die aangaf dat zij al 12-uurs diensten draait en ze daarom alleen ’s avonds beschikbaar was. Maar het is ook te zien aan de hoeveelheid aanmeldingen voor een kleine provincie als Flevoland. Het geeft me veel voldoening dat ik op deze manier kan bijdragen.”

Personeel blijft nodig

Annick en Gerlinde hopen dat de mensen die zich nu aanmelden in de toekomst nog steeds extra handen voor de zorg willen leveren: “We willen ons samen met ons netwerk inzetten om deze mensen te behouden voor de sector, waar ze zo hard nodig zijn.”

www.extrahandenvoordezorg.nl