“Almere, zing Nederlands met me” verbindt en leert de taal

Nieuwkomers, een BN’er als presenator, muziek, zang en een afgeladen KAF op Pinksterzondag in Almere; ingrediënten voor een geslaagde en gezellige middag. Je zou denken dat het om een gospelkoor ging die op deze dag samenkomt voor een religieuze viering. Niets is minder waar. Het is de aftrap van “Almere, zing Nederlands met me.” Jawel, niet “Praat Nederlands met me” van Kenny B, maar uit volle borst in de Nederlandse taal zingen. Gouden oude liedjes van Wim Sonneveld, Willeke Alberti en Johnny Jordaan werden ten gehore gebracht in een gemoedelijke sfeer. En iedereen zong mee. De middag werd afgesloten met muziek en Dabke dansgroep. Voortaan wordt het iedere eerste zondag van de maand gehouden.

“Almere, zing Nederlands met me” is het eerste project uit Flevoland die dit jaar een donatie kreeg van het VSB Fonds. Het project heeft een educatieve component (de taal leren) en een sociaal component (ontmoeting en kennismaking met diverse culturen). Het project richt zich niet alleen op bewoners die de taal nog niet machtig zijn, maar ook op iedere burger die het fijn vindt om met anderen te zingen en kennis te maken met mensen uit andere culturen. Ieder eerste zondag van de maand is er gelegenheid om aan dit evenement deel te nemen.

Wie een mooi idee heeft waardoor andere mensen mee kunnen doen aan een sociale of culturele activiteit kan zich melden. Het gaat om initiatieven waardoor mensen anderen ontmoeten of inspireren, zich verder ontwikkelen of bijdragen aan de lokale of regionale gemeenschap. De aanvraag moet vóór 12 augustus binnen zijn bij het VSBfonds. Aanmelden kan via www.vsbfonds.nl.

Een samenwerking tussen CMO Flevoland en Donatie op Locatie van het VSB Fonds maakt dit allemaal mogelijk.