Nieuwe Ambassadeurs van de Zorg gezocht

Nu en in de toekomst zijn veel mensen nodig die kiezen voor een baan in de zorg en welzijn. Samen staan we voor een grote uitdaging om met minder mensen, meer mensen te verzorgen. Ambassadeurs van de Zorg laten toekomstige studenten zien hoe divers, waardevol én leuk het werken in de zorg- en welzijnssector kan zijn, zodat er meer jongeren kiezen voor een opleiding en baan in deze sector. Deze Ambassadeurs zijn jonge zorgprofessionals die onder andere gastlessen op middelbare scholen geven over werken in zorg en welzijn.

Ambassadeurs gezocht!

De werving van Ambassadeurs van de Zorg jaar 4 is van start! Elk jaar worden nieuwe jonge professionals uitgenodigd om Ambassadeur te worden. Een goede vertegenwoordiging van alle zorg- en welzijnsbranches én regio’s maakt dit initiatief krachtig.

Boodschap delen

Om meer Ambassadeurs van de Zorg te werven, roepen we zorg- en welzijnsorganisaties deze boodschap te delen met medewerkers en collega’s:

“Jouw werk in zorg en welzijn is onmisbaar! En ook mooi, belangrijk en druk. De komende jaren hebben steeds meer mensen zorg nodig en hebben we nog veel meer mensen nodig zoals jij! Ben jij een jonge professional of nog studerend voor een opleiding in zorg & welzijn? Wil jij anderen laten zien hoe mooi en belangrijk het is om te werken in de zorg? Scholieren vertellen over jouw passie en drijfveren binnen je werk of studie? Meld je dan aan als Ambassadeur van de Zorg!”

In de flyer en op de website staat meer informatie over dit initiatief. Deel deze ook gerust binnen de organisatie!

Organisatie

CNV Jongeren is initiatiefnemer van Ambassadeurs van de Zorg. Ambassadeurs van de Zorg wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, als onderdeel van het Actieprogramma Werken in de Zorg en in het bijzonder de landelijke campagne #ikzorg.

Vragen over inzetten van ambassadeurs?

Heb jij vragen of wensen over het inzetten van eigen medewerkers als ambassadeurs? Neem dan contact op met Annick van der Hoeven via a.vanderhoeven@zowelwerk.nl of 06-40333477.