Documentaire ‘P L E K – iets van mijzelf’

‘Dit is echt mijn veilige plek waar ik tot rust kom en ik over de stad heen kan kijken. Hier heb ik een stukje prive waar niet iedereen komt. Dit stukje is echt ‘van mij’. Steph 19 jaar

Zes Flevolandse jongeren vertellen in de documentaire ‘P L E K – iets van mijzelf’ openhartig over hun leven en over hun ervaringen met jeugdhulp. Voor de film waren de jongeren zoveel mogelijk regisseur van de inhoud van hun deel van de film. Hoe groeiden ze op en wat was in, soms moeilijke tijden, de plek waar ze zich het meest op hun gemak voelden?

Waarom P L E K ?
P L E K laat de verschillen tussen gemeenten zien vanuit het perspectief van de jongeren. Ze vertellen niet alleen over hun leven, maar ook over hun problemen en de hulp die ze daarbij kregen. Leren van de cliëntervaringen in de jeugdhulp was een belangrijke aanleiding voor het maken van de documentaire.

De film duurt vijftien minuten en is een initiatief van het programma Zorglandschap Jeugd Flevoland. Daarin werken gemeenten, zorgaanbieders en de Hogeschool Windesheim samen aan het verbeteren van de kwaliteit en flexibiliteit van jeugdhulp. Jeugdigen en gezinnen op maat en vraaggericht helpen staat daarin centraal.

The making of P L E K
CMO Flevoland was verantwoordelijk voor het vinden van zowel jongeren als filmmaker, het ontwerp van de filminhoud en de coördinatie. De jonge filmmaker Finn van den IJssel (17 jaar) van Studio FJ heeft het verhaal van de jongeren in beeld gebracht.