Eefke Meijerink nieuwe directeur van CMO Flevoland

Eefke Meijerink (46) wordt de nieuwe directeur van CMO Flevoland. Ze volgt Peter de Vreede op die eind september met pensioen gaat. Eefke Meijerink start half augustus met haar werkzaamheden.

Ze heeft er zin in: “Mijn drijfveer is dat mensen tot hun recht komen doordat ze gehoord worden, mee kunnen doen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarop zouden zorg en ondersteuning gericht moeten zijn. Ik ben heel enthousiast en gedreven om hieraan vanuit CMO Flevoland een bijdrage te leveren en ik kijk uit naar alle ontmoetingen met mensen die dat samen met ons willen doen.”

Meijerink woont met haar partner en dochter in Zwolle. Ze studeerde sociologie in Utrecht en was jarenlang actief in de Zwolse gemeentepolitiek. Ze zat in de gemeenteraad en volgde in 2017 Nelleke Vedelaar op als wethouder. Dat was ze tot juni 2018.

Voorafgaand aan haar wethouderschap was Meijerink directeur van de Creatieve Coöperatie in Zwolle. Ze adviseert momenteel in Kampen over de oprichting van een bewonerscoöperatie en denkt mee over de toekomst van Eureka in de Zwolse wijk Assendorp. Daarnaast zit ze in de Raad van Advies van de Kunstenbond en is ze moderator bij Club Cele.

Ze krijgt bij CMO Flevoland genoeg te doen, verwacht ze. “Door de opeenstapeling van transities in het sociaal domein zoeken inwoners, organisaties en overheden naar nieuwe stabiliteit en werkende oplossingen waarbij de inwoner het vertrekpunt is.”

Foto: Albert Bartelds