Grote toename in gebruik vragenlijsten Kwaliteit van Leven

25% toename in 4 maanden tijd, 2600 kwetsbare ouderen hebben eigen plan

Meer dan 2600 Flevolanders hebben inmiddels de vragenlijst Kwaliteit van Leven ingevuld. Dat is 25 procent meer dan vier maanden geleden. Vooral kwetsbare ouderen hebben er baat bij om een goed en helder overzicht te hebben voor gesprekken met hun huisarts, familie, gemeente, ziekenhuis en anderen.

De vragenlijsten leveren een persoonlijk rapport op dat bij huisarts, ziekenhuis of andere hulpverlener de persoonlijke situatie schetst. Met het persoonlijk overzicht heeft de burger én zijn of haar omgeving helder in beeld wat goed gaat en wat beter kan. Ook maakt het bijvoorbeeld duidelijk of de invuller verwacht dat zijn of haar gezondheid de komende periode verandert. Hiermee gaat de betrokkene goed voorbereid de gesprekken met familie, zorgverlener en/of de gemeente in, en hoeft hetzelfde verhaal niet meerdere malen te vertellen.

Inhoud van de vragenlijst
De vragen van de –digitale- vragenlijst gaan over ieders persoonlijke situatie, hun mogelijkheden en beperkingen. Het maakt duidelijk hoe de betrokkene de eigen gezondheid en de zorg en leefomgeving waardeert.

Hoe werkt Mijnkwaliteitvanleven.nl?
Iedereen kan zich aanmelden via www.mijnkwaliteitvanleven.nl. Twee keer per jaar ontvangt men een online vragenlijst. De vragen gaan over de persoonlijke situatie, de mogelijkheden en beperkingen. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt de deelnemer het persoonlijke overzicht – Mijn Kwaliteitsmeter – met daarin de informatie wat voor hem of haar belangrijk is.

Daarmee is de burger goed voorbereid om in gesprek te gaan met familie, huisarts, zorgverlener en/of de gemeente. Door de vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl in te vullen, doet de burger ook nog –anoniem- mee aan een landelijk onderzoek om de zorg te verbeteren.