Kith&Kin, het testen van een gebruiksvriendelijke tablet in de praktijk

Sinds 2015 werkt CMO Flevoland aan de ontwikkeling van Kith&Kin; een tablet voor mensen die niet of weinig gewend zijn om met digitale apparaten om te gaan. De ontwikkeling is nu zover dat de tablet door een aantal mensen in Flevoland in de praktijk wordt getest. Een van deze mensen is een vrouw van 80 jaar. Vanaf het eerste begin is zij bij de ontwikkeling van de tablet betrokken. Inmiddels test ze de tablet al een paar weken thuis.

‘Het gebruik is eenvoudig. Zeker als ik denk voor wie het is bedoeld: Mensen die aan huis zijn gebonden en die op deze manier ‘op afstand’ met anderen in contact kunnen komen. De toetsen zijn groot. En aan de onderkant verschijnt een korte beschrijving hoe je het moet doen’. Ze noemt het een heel verschil met het gebruik van haar IPhone. ‘Daar drukte ik altijd op de verkeerde knop. Of hield ik de mobiel verkeerd vast’.

Gebruik
‘Met de tablet kun je met elkaar bellen. Eenmaal verbonden zie je elkaar in het scherm. Net alsof je naast elkaar zit. Naast bellen kun je er ook spelletjes mee spelen en foto’s maken. Deze foto’s kun je dan ook weer versturen. Je kunt niet zomaar met iedereen bellen. Daarvoor moet een persoon zich via Kith&Kin aanmelden en over een Android beschikken’.

Logboek
In de afgelopen weken heeft ze een logboek bijgehouden. Daarin schrijft ze over haar ervaringen met de tablet en wat er volgens haar beter en/of anders kan. Een van de verbeterpunten die ze noemt zijn meer functionaliteiten. Ook geeft ze aan dat bij het spelletjes spelen je met je arm naar het scherm moet. ‘Dat kan voor sommige mensen best vermoeiend werken’.

Over het algemeen is ze erg te spreken over de tablet. ‘Gezellig om met elkaar te kunnen praten en elkaar te kunnen zien. Het gebruik is eenvoudig en duidelijk’.

Doe en Kijkdag Lelystad 16 maart
Bent u nieuwsgierig en wilt u deze tablet ook eens testen? Komt u dan naar de Doe en Kijkdag Lelystad, de informatiemarkt over zorg en welzijn op 16 maart 2019. Medewerkers van CMO Flevoland zijn aanwezig en presenteren graag deze tablet aan u.