CMO Flevoland ondertekent convenant Een tegen Eenzaamheid Lelystad

Op donderdag 8 oktober ondertekenden 44 partijen het convenant Een tegen Eenzaamheid Lelystad. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid start daarmee de Coalitie Een tegen Eenzaamheid Lelystad. Eefke Meijerink tekende namens CMO Flevoland het convenant. De directeur van deze maatschappelijke organisatie vindt deelname aan de coalitie niet meer dan vanzelfsprekend: “CMO Flevoland helpt organisaties en overheden om thema’s als eenzaamheid beter in kaart te brengen, bespreekbaar te maken en oplossingen te vinden. Juist nu, door corona, groeit het gevoel van eenzaamheid. Vooral onder jongeren zie je een sterke stijging. Dan is samenwerken belangrijk, zodat je ontdekt wat de beste dingen zijn om mensen te kunnen helpen.”

In de ‘Ronde Tafel Eenzaamheid Lelystad’ werken maatschappelijke organisaties al langere tijd samen.. Met de vorming van de coalitie Een tegen Eenzaamheid doen nog meer maatschappelijke organisaties, ondernemers, verenigingen, onderwijs en de provincie de toezegging om zich gezamenlijk in te zetten tegen eenzaamheid in Lelystad. Elke organisatie denkt na over wat zij kan doen om aandacht te besteden aan eenzaamheid, het taboe te doorbreken en eenzaamheid te verminderen bij jongeren, midden-generatie en ouderen. Alle coalitiepartners spreken uit wat ze gaan doen en geven hier concreet invulling aan, alleen of met anderen.

Meedoen?

Alle maatschappelijke organisaties, verenigingen, stichtingen en ondernemers in Lelystad worden uitgenodigd om mee te doen met de Coalitie Een tegen Eenzaamheid Lelystad. Wil je meedoen of meer informatie? Neem contact op met Claartje van Eijden (adviseur CMO Flevoland), c.vaneijden@cmo-flevoland.nl, tel. 06-31750711 of Monique Huisman (beleidsadviseur sociaal domein gemeente Lelystad), mma.huisman@lelystad.nl, tel 06-51388267.

Foto: Wethouder Jack Schoone tekent convenant Een tegen Eenzaamheid Lelystad
(foto gemaakt door Fotostudio Wierd)