Podcast Avanti: Persoonlijke verhalen over Positieve Gezondheid en gezonde leefomgeving

Inwoners van Almere gaan elke derde donderdag van de maand in gesprek onder de noemer #mensinalmere. Tijdens de bijeenkomst geeft een inwoner met een persoonlijk verhaal een aanzet voor dialoog. Na afloop is het gesprek als podcast terug te luisteren.

Deze maand staat de podcast in het teken van Positieve gezondheid en een gezonde leefomgeving. Aan het woord zijn Mirjan van den Nieuwboer, Yvonne Prevaes (teamleider buurtcentra De Schoor) en Els Spraakman (teamleider kinderwerk De Schoor).

Mirjam heeft al 28 jaar MS. Zeven jaar geleden gooide zij het roer om. Dat deed ze door gezond eten, genoeg slaap en lichaamsbeweging, maar ook door een administratiebureau op te zetten vanuit huis, waarbij ze op de uren kon werken dat haar lichaam de meeste energie had. Het zorgde ervoor dat ze mee bleef draaien in de maatschappij en het gevoel had er bij te horen.

Yvonne Prevaes van De Schoor schuift aan, om te vertellen over de werkgroep Gezonde buurtcentra. De werkgroep kijkt naar manieren om via de 17 buurtcentra die Almere rijk is mee te werken aan een gezonder leven van de bezoekers. Dat levert veel positieve respons op, maar kan ook op emotionele reacties rekenen. Want wat gebeurt er als je bijvoorbeeld de mixdrankjes uit het assortiment haalt?

Els Spraakman vertelt onder andere over kinderen die opgroeien in armoede. Vaak eten zij ongezond.
Zij laat deze kinderen zien dat je ook met goedkope producten gezond kunt koken. En ook waar deze producten vandaan komen.

Klik hier voor het luisteren naar de podcast.