Subsidie Zorg Praktijkleren eenvoudig en snel geregeld vanuit SectorplanPlus

Subsidie Zorg Praktijkleren eenvoudig en snel geregeld vanuit SectorplanPlus

Goed nieuws voor organisaties die in schooljaar 2020-2021 leerwerkplekken voor BBL- en/of HBO duaal leerlingen hebben aangeboden. Zij kunnen – naast SectorplanPlus – ook weer gebruik maken van de subsidieregeling Praktijkleren. Deze subsidie is een tegemoetkoming in de kosten die de werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling. Het gaat dan om een bedrag van maximaal € 2.700,- per leerling per jaar!

Minder administratie
De 13 regionale werkgeversorganisaties – waaronder Zowelwerk – hebben een link laten bouwen tussen het portal voor de verantwoording van SectorplanPlus en het portal Zorg Praktijkleren. Daardoor kan informatie worden ‘overgepompt’ (in opdracht van de zorginstelling) en zijn er dus minder administratieve handelingen nodig.

Extra voordeel voor leden
Zorginstellingen kunnen de subsidie Praktijkleren tegen een aantrekkelijk tarief aanvragen via het Zorg Praktijkleren portal. Dit geldt ook voor niet SectorplanPlus deelnemers. Subsidie-adviesbureaus vragen tussen de 10% en 20% fee, over max. € 2.700.- per deelnemer per jaar. Het aanbod dat er nu ligt is stukken lager, tussen de € 75,- en € 130,- per deelnemer per jaar. Leden van werkgeversorganisaties zoals Zowelwerk profiteren van het laagste tarief.

Aanvragen?
Dit kan eenvoudig via een bestaand SectorplanPlus account. In de folder wordt uitgelegd hoe je dat stap voor stap kan doen. Op 1 juni wordt de Zorg-Praktijkleren portal opengesteld.

Vragen?
Voor meer informatie ga naar www.zorg-praktijkleren.nl, mail naar info@zorg-praktijkleren.nl of bel met 088 – 00 84 580 (backoffice Zorg Praktijkleren).