Workshop over de tablet voor senioren Kith&Kin en e-Health

LELYSTAD – CMO Flevoland en YoooM geven op zaterdag 16 maart een workshop over de tablet voor weinig digivaardige senioren ‘Kith&Kin’ en e-Health. Dit gebeurt tijdens de slotdag van de Week van Zorg en Welzijn in Stadhuis Lelystad. De workshop begint om half twee in de Bibliotheek Lelystad. Tijdens de Kijk- en Doemarkt die zaterdag tussen 11 en vijf uur in het Stadhuis gehouden wordt is ook informatie over de tablet voor weinig digivaardige senioren te krijgen. Daar is eveneens nieuws over het e-Health-traject van Lelystad te vinden.

Kith&Kin is een tablet voor mensen zonder enige of met weinig digitale ervaring. De testperiode in de praktijk wijst uit dat ouderen er gemakkelijk gebruik van maken en er enthousiast over zijn.
Het Kith&Kin-project zorgt ervoor dat ouderen gemakkelijk contact kunnen onderhouden met vrienden en familie, ook al wonen ze ver weg. Het wordt door zeven organisaties in drie landen opgezet. CMO Flevoland en technisch ontwikkelaar YoooM zijn de Nederlandse partners in het project.

E-Health gaat over digitale en technische mogelijkheden in de gezondheidszorg. Tijdens de workshop krijgen inwoners informatie en worden ze betrokken bij de ontwikkelingen op dit gebied.

Programma workshop
De workshop wordt tijdens de slotdag van de Week van Zorg en Welzijn gehouden in de Bibliotheek Lelystad en is bestemd voor alle belangstellenden uit Flevoland. De bijeenkomst begint om half twee en duurt tot ongeveer kwart over twee.
Het programma bestaat uit een introductie van de tablet en e-Health, een filmpje, een demonstratie en toelichting op de app van Kith&Kin. Naast informatie over allerlei gebruiksmogelijkheden is er ruimte voor vragen en is er de mogelijkheid om de tablet van Kith&Kin uit te proberen.

Aanmelden voor de workshop is niet nodig en de toegang is gratis